środa, 15 września 2010

Kurczak z cukinią



Bardzo szybkie obiadowe lub kolacyjne danie tłuszczowe zgodne z dietą Montignac :)
Idealnie nadaje się do pracy, spakowane do pudełka, wystarczy w pracy tylko podgrzać w mikrofali.



Kurczak z cukinią


1 podwójny filet z kurczaka
2 cukinie
puszka pomidorów krojonych w kawałki
trochę startego żółtego sera
przyprawy: papryka (duuuuużo), sól, pieprz cytrynowy

Filet z kurczaka kroimy na mniej więcej kwadraciki 3-4 cm. Obsmażamy na patelni, lekko solimy.
Cukinie obieramy ze skórki i kroimy w kwadraciki - takie jak kurczak.
Gdy kawałki kurczaka są już zrumienione, wrzucamy na patelnię pokrojoną cukinię i dusimy na małym ogniu około 10 minut.
Nastepnie wlewamy na patelnię zawarość całej puszki z pomidorami, mieszamy, dusimy około 15 - 20 minut. Doprawiamy suto papryką i pieprzem cytrynowym.
Po wyłożeniu na talerz posypujemy tartym żółtym serem.
Gotowe :)



Smacznego!



Ten przepis bierze udział w akcji "ZDROWO, DIETETYCZNIE" oraz w akcji "Kurczak na 1000 sposobów"

1 komentarz: